Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 29, 2011

Alhamdulillah.Rezeki dariNYA+Aqil dpt Tabung Upin!!

Alhamdulillah...
Bisnes tudung menunjukkan penerimaan yg sgt Positif!!heheheeee...
My 1 st customer was Shilaizz... (thanx dear..parcel u dh selamat aida post smlm)...
Member opis pn ade gk yg berminat n membeli n surprisingly bila sy pakai shawl tu kt opis yg chinese2 pn teruja tgk shawl tu..heheee...siap berangan camana nk jahit roses2 yg ade tu..huhuhu...

Terima kasih semua yg menyaport saya dlm arena bisnes  kecil-kecilan sy ni...niat nk pelbagaikan lagi jenis tudung n buat tutorial lain lg..InsyaALLAH..

Pagi ni chck Inbox pn alhamdulillah..ade customer nk order...Rezeki subuh hari...hihihi...Semoga Ia terus mendapat sambutan...Amin..

Kawan-kawan lain nk cuci mata..meh ke ShawlROsesCreation ade bnyk lg yg available n nnti sy update dgn kaler br ye...

Cerita Aqil dpt tabung...

Mommy beli Tabung Upin ipin..
Lepas tu dia kelam kabut sgt nk masuk duit..tak sabar nk bg Upin dia duit...gagagaga..lawak je..
inila pic bdk yg korek duit Mommy nk masuk dlm tabung Upin dia...

Semangat kan dia nk amik duit...huhuhuh...

Photobucket
ok..till then....

Oct 26, 2011

Kawan2..saya ade jual tudung...Jom la tgk..heheeee...

Asslammualaikum..

Saya dengan rendah diri ingin mengajak kawan2 semua ke blog shop saya..

sila klik di sini http://hijabisindah.blogspot.com/

Kalo ade yg berkenan..sila2 la order ye...hehehhe...

Shawl roses handmade from Thailand

Shocking pink

Dusty Grey

Blue Turqoise..

Cantik2 kan tudung/shawl ni..

Jom visit sy pny Blogshop

Till then

Oct 24, 2011

::Weekend!!Balik Kajang Berdua saja::

Assalammualaikum..

Last weekend went on great!!
Having a gud time with my lil one..(sampai opis pn still teringat-ingat bdk botak tu)..
And yet without daddy beside...(daddy had course at PTA...2days 1 night)..
After daddy blah je..weall pon kelam kabut tinggalkan rumah jugakkk...
boring kalo daddy takde..hihihi..

AT 1st cam tak tau nk mkn kat mana plus this is my 1st time Mommy nk bwk Aqil jenjalan alone..
Tak tau Aqil bleh behave ke tak..because he is sooo unpredictable pny org...huhuhu..

Tp Mommy gamble je..

Bwk Aqil pg mkn kt Giant Bdr Kinrara..
Memula cam..haiyoo camana nk order mkanan ni..dgn org ramai nya..

Pastu ternampak meja kosong dekat dgn Aym Penyet!!Argh bedal Aym penyet jela..
Suruh Aqil duduk diam-diam (jaga tempat) sambil Mommy dok pandang2 Aqil tak lepas..(Takuttt ilang)

Luckily..Dia duduk diam2..sampai Mommy nk bwk makanan ke meja..tetiba dia gedik nk dtg jgk kt mommy..
Nasib baik takde org amik tempat yg Aqil jg tu..huhuhu..

Sungguh nasib baik bila Aqil sgt best n sporting..Tak meragam langsung..n We shared meal together!!
Aqil ape lagi...
"nak Ayam.."
"nak chicken.."
Aqil sebijik cam Daddy suka mkn Aym tulang..n nasib baik dia pandai buang tulang...huhuhu..

SO inilah piccaso kami..

Budak comot yg suka mkn Ayam...

Suka berlakon!!Memek muka yg mcm2...

Berlakon lagi..Tp Mommy taknak Aiql jadi pelakon..Jadi Doktor tau sayang..

 After enjoyed our meal...We all teruskan berjimba ke Playland yg ade kt Giant ni..Best sgt tmpt ni sbb sgt colourfull and Exciting!!mainan pn banyak...huhuhu..So temankan Aqil in about 30 mins n We all teruskan perjalanna ke Kajang tanpa Aqil tido walau sepicing pn!!huhuhu..

Nasib baik tak kacau Mommy driving..kalo tak,mmg tak sampai2 la gamknya kan...huhuhu..


Happy main menda Alah yg semua FREE..hihihi..

BEsyarr tempay ni tau..     
 ANd..habiskan masa kt umah ATuk n abg yong Aqil..keja Main je diorang ni tau..Mommy noticed satu benda..Aqil dah besar n senang nk di bawak berjalan..dengar cakap Mommy.. COntoh: sangat nakkan patung Smurf yg besarrrrrrrrrr..pastu Mommy kata..Nanti kita ajak daddy dtg sini k..Mommy takde duit..terus diam n teruskan perjalanan..huhuhu..

Kat rumah Atuk..We all tido dgn Nanny kt depan TV...before that layan kekalahan Selangor dgn Terengganu pastu layan kemengan CHong Wei..(final kalah terus)...N layan Cerita2 yg best!!

Esoknya..Lunch at Tok NGah's House..layan Sup Tulang ..n tepat pukul 3 ptg We all pn kembali Ke Puchong semula..(Tempat yg paling boring utk dinikmati-Tak suka kejiranan berbilang kaum...tak best!!hahahha)

So inilah keadaan bila on the way balik..masuk kereta je terus Bummmm...



Sian Aqil kena panas...

Dah tak ingat Ape dah..
Tido pukul 3.30 ptg..only bangun at 7.30mlm.. KESIAN...penat main dgn Ayong....huhuhu..

INI sahajalah cerita Weekend kami..sampai ketemu lagi yaa...hihihi..

Oct 21, 2011

Kalo anda Meninggal dunia suatu hari nanti..preferably ank2 tinggal dgn siapa?

Assalammualaikum..

Salam di pagi Jumaat yang indah..
Sekadar mengingati MATI..
Kerna MATI itu pasti...

saya rasa tiada ape yang ada dlm fikiran saya apabila saya meninggalkan semuanya..
Melainkan ANAK...

Macam keadaan sekarang ank sy still kecik lagi pasti saya sgt risaukan keadaan nya apabila saya 'meninggalkan' dia...
Saya PASTI ank sy akn terasa kehilangan yang amat sangat....

Sebab dia SANGAT RAPAT dengan saya..mkn tido bangun hanya dengan saya...(tiba-tiba air mata nak menitis..abaikan saya yg emo tiba2..)
Sampaikan saya rasa dia tidak mampu terima kehilngan Mommy dia..

Sekarang ni tambah rapat..(tak tau kenapa...)
mcm pagi tadi..tiba2...(tak pernah !)
sy bangun sembahyang dia Menangis dgn kuat...
Usai sembahyang..sy peluk n tidokan dia kembali...
bila dia sudah terlena....saya bersiap ke bilik air untuk bersiap pergi kerja..Masuk toilet..terus dia mengais dengan kuat..(daddy pujuk pon dia tak mahu..)

sampai saya abis mandi..nampak saya je dia terus diam..siap sy berpakaian..saya hulur tangan terus dia di dlm dukungan saya n peluk kejap!!
Saya tak pasti kenapa dia berperasaan sebegitu..(semoga semuanya baik2 saja..)

Bila saya takde nanti..saya HANYA MAHU ank sy dijaga sepenuhnya oleh KELUARGA SAYA..biar sesusah mana pon mereka...saya mahu hanya mereka..biar Aqil tidak serapat berbanding sebelah sana saya tetap hanya mahu mereka yang menjaga Aqil..Saya tidak mahu orang lain..

Sebab..

Saya PASTI daddy Aqil tidak akn mampu menjaga Aqil sebagaimana ketika saya ade..DIA TAKKAN!!

biar daddy pernah kata..saya pernah meluahkan hasrat ini

"ank abg..biarlah abg yg jaga.."

TIDAK..saya tetap tidak mahu..sebab..dia takkan punya banyak masa utk menjaga Aqil..Dan Aqil tidak MAHU Tidur bersama Daddy nya..sebab mereka tidak rapat..masa bersama sgt TERHAD...Masa bermain mungkin mereka bersama tp tidak utk masa yang lain..

Semoga semuanya mendengar....Semoga semuanya memahami..dan semoga hasrat ini tercapai...

 Dan semoga Aqil juga mengerti...

***Ini sekadar tazkirah di pagi Jumaat..kerna MATI itu pasti...cuma tidak tahu bila dan ketikanya...

Oct 17, 2011

::sEMALAm...aHAd...16.10.2011::

sEPATUTNYA....
Semalam balik Kajang Kejap..itupun setelah dipromised oleh En Hubby...
So..setelah bermalasan dirumah bersama Aqil yang tak cukup tido...Kejutkan lah mamat tu...
Dia Delay...ok takpe..2 jam lagi kejut dia lagi...
Delayed lagi...TEnsi dah ni!!

Merajuk habis..last kejut just tuk Kejut je ..takde harapan dah nk pg Kajang seperti yg dijanjikan..(Dah lewat)

Pastu saya terus gosok baju kerja..n DIA pon dtg pujuk..Sorry ok!!Takde maaf bagimu..No Mood at all..
Spoilt betul la...

Takmo pg takmo pg...walaupun diumpannya Aqil utk pujuk Mommy dia yg merajuk..Aqil pon takut Mommy dia tensi n merajuk...

After 30mins pujuk..BERJAYA...

Dah ptg sgt..tak jadi balik Kajang..So utk amik hati Mommy n Aqil yg gundah gulana..So ke Sunwaylah kami...

Jom layansss gambar-gambar INI:

Ok..ni Bdk Gedix tak sbar nk g jalan..

Cheeky Smile!!

Mommy yg dh gumukkssss...

Tetiba sampai kat SUnway ada Playland yg ala ala funfair sket la..     


 Fees nk main menda alah ni are RM 4-RM 6 per ride..
Ade dalam sepuluh mainan kut..okla jugak..hehehe..

1st ride Aqil..dia kena naik sorang- sorang tau..Surprisingly, DIA MENANGIS TAKUTTTT..Sabar je la tau..sepanjang pusing menda ni 3 round still keep on nangis n org tu terpaksa stop kan..takut Aqil melompay keluar plak..lawak tolll..


Time ni maintain lagiii...Kejap je lagi dia nangisss...


NIlah budak penakut tu..


Terpaksa naik Ferry wheel with Mommy n Daddy..Pasrah je mukaa..hihihi..

Time ni still takut lagi...


Main playground dah tak takut dah..

Banyak kawan..

Naik bumper car with daddy plaks..

Daddy look up Aqil..


Happy Mode!!

TERPAKSA beli Smurf ni sebab dia sgt addicted dgn Smurf Plus terpaksa comfort him yg dah takde Mood!!

Tetiba buat muka comell..

Dapat Ballon from Ford Fiesta!!


Jalan-jalan..Makan Piza...Bawak Aqil happy2..n Pukul 9 sharp balik rumah...
Alhamdulillah dapat jugak berjalan-jalan dgn Daddy n Aqil...Walau terpaksa buat Drama Swasta Seketika..

hihihihi..

The END...

P/s:Balas dendam sebab dapat Upload gambar dah!!Yeayyyy....hihihi...

Oct 13, 2011

::Hadiah:: 2nd ::Birthday:: Aqil::

Saje je nk update cerita lama walau dah sebulan lebih berlalu..hihihihi...

Ok..Birthday Aqil hari tu jatuh pada 30 Ramadhan 1432h bersamaan 29.08.11...(dua tahun dh!!)

So as we planned, celebrate at Onyang Hse di pagi Raya selepas selamat menjamu selera mkanan raya..

CERITA DI SEBALIK KEK AQIL...

At 1st cam taknak celebrate pagi raya sbb cam sgt rush je..
pastu tetiba after balik last shopping raya with adik-adik, mereka pn berkata, takpe je kot kalo nk clebrate birthday Aqil..Jom jela..OK JOM!!

So dari Puchong terus bergerak ke Pekan Kajang tuk beli kek Upin Ipin Aqil..Kebetulan Kedai Kek kat situ sgt cepat n pantas..Pagi raya bleh amik Kek dh..SO Settle..

Nak balik rumah dah dekat pukul 6ptg pastu nk cross satu jalan tu (ade dua lane..satu lane dah berenti n bg laluan sbb traffic lite merah) so tgk takde kereta,kitorang pn cross dengan selamat (adik sy yg drive) tetiba kereta kami di langgar dari belakang...Habis bontot Persona..Dah la nk raya esok!!

Sekali tu org yg langgar tu  kan punya kurang hajar!!dia bleh kejar kitorang cam penyamun,n maki hamun kitorang konon kitorang yg salah sebab tak tgk kiri kanan dulu..PADAHAL..dia yang terlalu laju sampai tak sempat nk brek then langgar side back Persona tu..
(agak-agak la kan,kalo dia tu PANDAI sangat takdela dia langgar side tepi belakang..kenapa tak langgar muncung Persona tu??)

Tengking macam hantu n macam org tak puasa..terus diheret kami ke Balai Polis..(Tetiba..) bleh plak berhenti kt tepi jln sblm balai sbb nk tunggu parents kitorang yg datang...OK di pendekkan cerita...(takut panjang sgt cerita ni nanti)

Kes tu tak jadi report sbb adik sy takut dia yg salah (sbnrnya tak pun!) then Abah sy yang baik hati snggup admit tu salah adik sy then semua kerosakan ditanggung!! BENGANG!!!

Dahla..benda dh lepas...saya malas nk pikir lagi..(PADAHAL within 24hrs / mlm raya hati sentiasa berbelah bagi nk report ke tak!!) At last tak report pn dan penyangak tu terima Free je repair keta Kancil dia tu!!Cheh!!
Sampai bila2 sy pangkah DIA...kalo jumpa kat area Kajang ni,mmg sy akn buat muka je..(itu pun kalo jumpa la..)hihihi,...GEramm sebab,after dia langgar tu kan, terus berhenti mengejut depan Pesona then keluar kereta cm org yg tuntut hutang siap tumbuk cermin depan Pesona n jerit2 cm org gilaa pastu ade hati nk tumbuk adik sya!!BOngoksss itu orang...

OK dah habis sesi luahan rasa..

Dan inilah suasana ketika celebrate birthday Aqil..

Kek Keramat..

Potongg Kek..

Kek Favourite..

Macm pelik je muka..

With his Abg Long..       


....dan ini lah hadiah from Mommy n Daddy for Aqil on his 2nd birthday...

Motor Polis...
Semoga Aqil terus menjadi sihat dan bijak!!!

Oct 12, 2011

Kurangkan mkn mlm ESP Nasi...

Skrg ni actually is trying harder to reduce my weight..
Yup my weight now is getting weighty than before..
It really worrying me much!!huhuh..

MUngkin sekarang ni dah cecah 55kg kot..Oh ya ALLAH..takutnyaaaa
MMG sy sgt obsessed dgn berat...sbb sy TAKNAK Gemsss..huhuhu...

Saya rasa sejak saya keja kt tempat baru ni yang berat saya semakin mendadak naik..
Bayangkan ye..kalo pagi2 confirm KENA mkn..sbb kalo takk mkn mmg sgt kebulur nk tunggu 12.30..
Pastu lunch plak tak pernah missed..sbb pg lunch secra berjemaah, so harus mkn tak pernah Tinggal
Dlm pukul 4 lebih camtu lapar balik..then siap dah tapau pape time Lunch tadi (i.e:bubur ke, pau ke, waffle ke or ape saje yang bleh ditapau..
Malam palk..saya masak n sudah pasti ia NASI kan...so mkn lagi..lepas je mkn mlm camtu saya pon dah terlena keletihan dan kekenyangan..huhuhu..

SO lengkapla pakej Gemss sayaaaaaaaaaaaaa..UUwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..Takank Gemsss..

DIs two weeks ni bila mlm je, sy pn practiced avoid nasi n avoid mkn after 8 takpn sharp 8 or 8 lebih camtu kena dinner dah..Selalunya sy mkn Mee hoon, Kuey Tiaw, Meehoon sup or ape saja yg bkn nasi..

Dan ini juga bererti saya tak masak pn lately ni..En Jep takde n dia sgt busy bila mlm So takpayah masak..

huhuuhuhu...

Semoga weight sy kembali 51-52kgs...Esp tang perut ni...Hurmm kena exercise every week la cm ni!!haihhh malassssssssssssssss..

Note:tu yg menambahkan lagi tak sabar nk Pregnant so that tak payah risau langsung pasal BErat Badan ni..Haih cepatlah tahun depannnn....huhuhuhihihihhihahahahha....

::Oh::Rindu::

Typical org yg dah lama tak bukak blog pasti akn cakap "RINDU BLOG NI"..

SO..saya pon tak terkecuali..

Dah lama giler plak rasa tak bukak blog..

Last week 1st week of the month mmg bz tak hingat la kan...(buat closing!!!)

Tp skrg dah makin settle...Alhamdulilllah..and yg paling penting this month got improvement on my report..

(Wahhh SUkeeee..hihihi)

So skrg ni a bit bersenag lenang la jugakk kan..hihihi

Hurmmm..nak cerita ape pon tak tau...tp banyak jugak yg nk diceritakan..

Tp tula..tak best kan kalo tak attach gambar dlm setiap entry kita..huhuhu..

Nantila sy cuba solve prob ni k..skrg ni layan kan aje entry tak bergambar..

Semalam..supplier tudung dtg rumah sy..mmg sy nak jual tudung tu..tp takde masa la nk hadap FB..

Sadis kan..tp sy rasa kena buat sesuatu jugak..so  that ade la jugak duit poket nk pg Bandung nanti..hihihi..upppsss..

Lepas ni bleh belek Blog Ibu Kayzie tentang Bandung!!hihihihi...bila nk pg n dgn sape??nanti la nk dekat pg br sy cerita k..takut excited terlebih plak..

So skrg ni..fokus dulu pada Ry Haji yg akn balik Kedah and Konvoi ke Terengganu utk kahwin Brother nanti..InsyaALLAH.. (haih...banyak nk pakai duit ni) huhuhuhu...So bisnes tudung mesti di terukan jugak la kan...hihihihi..

To angah:Sila-sila lah tgk FB aku nanti...kot2 ade yg berkenan..bleh la jadi cikgu glemer kt sekolah ko nanti..(tudung tiga segi pn ade tau..huhuuhh...promoteeee...kikikiki...)

Till thennnnn..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget