Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 25, 2011

~b.i.n.t.a.n.g. h.a.t.i. S.a.y.a.~

MOde: berbintang-bintang..

Ouh saje je nak share the moment we had last nite before get sleep..Lil Aqil with Toys n bottle...Love u so much!!!Muaaahhhhh



Konon Aqil taknak pandang camera la..hihihhihi..penat Mommy acah but still nak act mcm tgh nyanyi..huuuu..Nyanyi lagu bunga raya yer sayang...


Aqil pandang jugak camera..thanks Bucuk mommy ni...before we go to sleep,mommy bagi aqil main2 dgn toys aqil dulu yer..


Abis semua di punggahnya semata-mata nak tgk basket tu empty..heee..mmg mat punggah betul la Aqil ni..huuuu...

Okla Mommy..Aqil dah thirsty la..nak susu plishhhh...(oh bahagianya bile aqil sudah mampu berkata-kata..d day will come soon)


Time to sleep..Mommy tutup lampu dulu yer..and Aqil boleh beradu senyenyaknya ...








.....tetiba 6 am tadi Aqil bleh bangun dengan tiba 2 n siap teman Mommy sembahyang lagi..apela budak tecik ni..pgla tido kt Daddy..Takmo..takmo..takmo...

When the time Mommy tadah tgn nak doa..Aqil pon tadahkan tgn jugak n follow what Mommy did..(siap bisik2 sambil tadah tgn !!)

In fact..kalo Mommy dah siap nak pakai telekung, dia dah amik sejadah n tolong bentangkan sekali..

Ouh sayang Mommy ni..SO Clever la u ni!!!

Miss n Love u 1000000000000000000000000000000 until infinity timesss..

Photobucket

It's a learning Process ~National Zoo~Here We come!!

Around 12.30pm baru gerak dari rumah ke Zoo Negara..Ia berlaku pada hari ahad lepas...
Perjalanan mengambil masa selama 35minit untuk sampai melalui MRR2..Alhamdulillah jalan tak jammed and smooth je..
we had our lunch at Mc.D around Zoo but just drive thru je bcoz got so many peoples inside McD then we eat inside the car at parking...huhuhu...So Interesting kan..best..

Dah Sampai Zoo pon!!Parking per Entry RM 4.25..(still got cents at the back kan..genap kan saja sudah) huhuhu...beratur beli tiket and Alhamdulilah orang tak ramai pon!!

Dan Layan kan ajelah pics ni eh...We all pinjam DSLR Mak Teh Ain..SO agak ok la jugak gambar..cuma bila part daddy tangkap,mmg tak lawa !!Daddy kata,dia tak pandai guna DSLR ni..apelah Daddy ni..senang je..Chewahhh...SO hanya gamabr daddy n Aqil je yg banyak ok..(huuu sebnarnya sama je!!)hikhikhk..



Gambar agak kabur..Daddy's Fault!!heee...


 Ostrich yg tak berape nmpk..

 aqil n daddy n hornbill (we all sedondon..green n grey)


 Deer yg banyak..n sedang mkn..

 Aqil n Daddy tgh tgk Deer yg bnyk..


Lion yg sombong..tgk..taknak pandang camera pon!!


 Tiger menyorok ..malu org ramai tgk dia..


 Camel ni kan..bila Aqil dtg je, terus camel ni tegur..eh..eh..eh..dia minat AQil la..huhuhu...


Aqil with his cheeky face..chumell!!


muka pelik...


Org Utan yg big


Focus tgk org utan..

 Big Org Utan

Aqil boleh jalan2..


Kt Ape Centre..


Raccoon yg garang..


Mommy try DSLR technique



Aqil baik je ...tak cranky langsung!!


 Animal Show!!


At Entrance..


Have a good time with familia is a precious moment that we cannot catch all d time..Really appreciate what we had on last weekend and special thanks to Daddy because brought us here!!
We Love Each Others till the END...
 Photobucket

Jan 24, 2011

Pening MODE~kereta oh kereta~

Skrg tgh PENING mode sbb tak tau nak buat keputusan..
Tak tau nak pilih kereta mana yang patut dibeli and harus buat keputusan in short time semata-mata nak kejar Low Interest Rate and got few discounts..
Haiyoooooooooooo...mana mau fikir ni??
Inspira Kah??

Adakah City Akan menjadi pilihan??


Naza Forte Kah??



 Hukhukhuk...Semalam balik dari ZOO terus singgah serdang..Pg Show Room kereta..Semua kitorang masuk..Kia..Honda...Toyota..Proton...Nissan...

after plus minus..Vios n Sentra have to push out from the list..Nissan Sentra tak worth it sbb interior dia very old fashion..Vios too small..ahahha..(nak kereta besar je!!)

and now have to decide..but still have to think pros n cons each cars...

Kalo nak semua kecuali Jenama-Forte!! (advanced-technology and all in one!)
Kalo nak fikir Jenama without think others Honda City
kalo nak laju giler-Inspira..

Cepat-cepat buat keputusan!!!!!!!!!!!!!!

***Kalo tanya saya..saya prefer City or Forte..heeeiiiiiii Pilih satu je la..(mana cukup duit nak beli dua-dua) hikssssssss............

Photobucket

dapat JOB OFFER..TApI....

Semua ni saya terpaksa update last week punya cerita sebab last week was a very busy week..
Hari rabu Petang..
saya terima satu email yg mengatakan saya berjaya dapat satu post kat satu company yg technology base which I was interviewed in last three weeks..
tetiba saya BERJAYA..
happy Mode sekejap..lepas tu kepala pon berpusing la sbb tak tau nak decide camner..

kat current company ni Boss dah sayang..dia tak bagi blah siap janji InsyaALLAH dapat job besar,dia akan bagi bonus..n saya pon ada hati la nak mintak naik gaji..(huhuh..berangan jap terbang di awan biru) hiksss...
pastu saya dah jadi serba salah la nak berhenti sebab kt sini pon ada pro n cons n kat sana pon ade pro n cons..
Ibarat macam lagu di sana menanti..di sini menunggu pulak..(uishh takde kene mengena ok)

hurmm...bila saya tanya semua orang..semua orang suruh saya fikir sendri sbb saya yg nak keje then bila nak suruh org dicidekan mmg tak boleh la kan..
Thaipusam..saya balik rumah mak..suma orang suruh saya cuba kt company baru tapi saya fikir plak ade risk skit la..sbb dia ade 3+3 probation period n susah nak secure sy la kan..dengan saya baru nak buat commitment kereta lagi..lagi la bahaya..
fiki-n fikir..

then saya pon buat pros n cons..
kt New Vs Current Company
Chinese Company-Malay Company
all staff were chinese except for one malay - all malays except for two singh
Quite Challenging n fast moving - Not quite Challenging n more Independent
Religious Barriers (No Surau maybe) - No BArriers at all (Surau Khas lagi)
Both directors are so kind and Open minded (even 1st time met)
Expandable Experiences - Same experiences
Wide Knowledge - limited knowledge
Same Salary offers
Exciting working environment - Dull working environment..

Ok.cukup pro n cons..seems like more interesting if working at New company rite??tu yg saya pening..hati saya pon hampir nak ke arah yg baru...
pastu FINAL..saya pon transparent cakap dgn boss sy sekarang..
Explained A-Z..pastu terus terang yg sy rs tak secure nk keje kt sini seems got feww problems at high authorities..then boss sy pon gelak besar la bile saya nak move..

Lastly, dia pon cakap..Awak tak payah pegi mana-mana la..InsyaALLAH projek tu nk jalan dah..awak tak payah risau..Semuanya akan ok..ok??DIa pon bg kata putus yg saya tak payah pegi company baru tu..huhuhuh..

What else can say..Just wait n see n of course have to declined the offer..Have to!!sorry Miss..Hopefully we'll be co-operate again in future...huhuhu...

***Sesungguhnya ALLAH maha mengetahui..
Photobucket

Birthday Party!!

SAbtu lepas ade birthday party!!!And Aqil enjoy with that...BIrthday sape??hihihi..Birthday anak sepupu daddy..depa duduk kat belakang rumah je..(not quite belakang rumah but still can so-called belakang rumah..n we all in one taman)..huhuhu..

Synopsys...
Ajiq was Aqil's dua pupu..
He has some mixed face and he's soo cuteee!!geramm tau kalau setiap kali jumpa dia...
Ajiq's 1st Birthday was at 18 January 2011..(eh..eh..eh.,,same birthdate with Mommy la)..yup!!Indeed..we both shared the date..heheehhe...
Majlis was started at 2.30-5.30pm in between which after Asar got Bacaan Doa Selamat by Org surau..
and Majlis was ended at 6 pm +++..
Enjoy the pcs ya...


Birthday Cake


Birthday Boy!! Muhammad Fazdriq Habri..


Cutting Cake ceremony


BUdak Comot!!!


Captured by Pak Lang Tip



 ***Nak update birthday celebration for Mommy's birthday but LUPE bawak USB wire..arghh tension!!Nanti ya..Stay Tuned!!
**** Plus..Yesterday we went to ZOO NEGARA!!heee..AGAIN..LUPE USB gk..InsyaALLAH..kalo sempat, ptg ni saya UPDATE yer...(uisshhhh lama betul tak update blog!!rindu!!)

***All pics credited to MOhdLAtiffMukhtar..(cousin daddy)
Photobucket

Jan 18, 2011

BIrthday gift From KL SOGO!!

Dalam kelam kabut baru sampai Opis..Saya pn Log in la FB dulu..So agak banyak Notifications yg saya dapat..dan sangat berterima kasih di atas segala Ingatan oleh kawan-kawan saya...

"Happy Birthday Aida"
(Even sekarang pon (4.40pm) masih tak menang tangan melayani setiap wish yg dtg)..

ALhamdulillah...

Sekali tu,ade kawan saya wish birthday dan berbunyi sebegini...
memula saya fikir..hummm Jauh kot SOGO-Bkt Jalil...Malas la nk pg...lagipon tinggal sorang je hr ni..

Lepas tu..tak sampai 5 minit saya pikir balik..saya pon dengan tekad di hati tuk rebut jugak hadiah n peluang yg ade...
Dengan hati yg penuh semangat untuk mendapatkan Voucher RM 200.00,saya pon memandu laju ke SOGO KL..
Eh..eh..eh.. dah sampai KL la..mcm tak percaya je..hukhukhuk...

Muka Mommy yg semangat sangat nak pg amik SOGO gift..heheheh..


Tak sampai 20 Mins sy drive..(agk Laju gk sbnrnya)..saya pon sampai la kt Parking Sogo tersebut..
hati ade gak berdetik.."huish..jauh aku berjalan ni, buatnya tak dapat, dapat penat je, nak shopping bodo2 pn,duit tak cukup"-Al maklum la...tengah2 bulan..dah kering..Takpela..pegi je..Tawakal n berserah kepada ALLAH..

Sampai depan pintu SOGO tu tgk2 tak bukak lagi..Depa akn bukak pukul 10 pg..sekarang baru 9.45..oh ade mase lagi..saya pon dah terpacak la siap2 kt depan pintu SOGO tu..(semangat punya pasal la kan) hikss..
Dah nak dekat pukul 10 tu,org dah makin ramai kt belakang saya (saya diri depan sekali tau)...dah pukul 10,kami semua ni cepat2 la masuk...bayangkan nak masuk dalam lift pn saya hampir tersepit sebab diorang semua ni berebut..huhuhu...

Sampai tingkat 7,keluar je lift, ramai orang berpusu-pusu ke Customer Service...Nak dekat sampai, lagi la klimaks sebab diorang dah start lari-lari..oh!!ini tak boleh jadi ni..saya pon dengan wedges setinggi 5inch, pon berlari jugak!!ahahahah...semangat kot...

Akhirnya,saya dapat no 2 yg terawal dan dapatla gift ni...

SOGO Voucher Rm 200.00
Gift Bag (red colour)
Wine glasses (in a box)

Alhamdulillah..ini semua izin dari Allah dan rezeki dariNya juga...Saya bersyukur yg amat sangat..

Hari Lahir kali ni paling bermakna sekali sebab saya tak pernah rasa sebetuah ini..huhuhu...
Terima Kasih KL Sogo!!Love u laa....


****Daddy tak tau pon Mommy pegi SOGO dlm keadaan tergesa-gesa itu..Kalo dia tau intention Mommy tu, COnfirm dia tak bagi pegi...hihihihi...Balik lunch tadi, pegi la bagitau..Mula-mula dia cam marah gak..tapi Mommy dah sound awl2.."abg..hari ni, hari jadi bie kan..Abg tak bleh marah tau!!Jgn marah k"hihihihi...pastu dia tak marah pon bila tgk voucher tu pn dia rasa cam nk suruh Mommy belanja dia jugak..!!kikikik...Photobucket

I've Just Turned 26 Today!! 180111 will be awsome Day!!

Alhamdulillah..di kala usia menjangkau ke angka 26 tahun, Saya masih lagi diberi peluang untuk menghirup udara dan masih diberikan nafas untuk terus hidup..terima kasih ya Allah dengan kurniaanMu ini..

Angka 26 tahun..
Saya sekarang sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak... (pada sesiapa yg baru mengenali saya, MAAF i've been taken since 3 years ago)..uhuk...
Alhamdulillah sudah mempunyai kerjaya yang mampu memberi sedikit rezeki buat saya dan keluarga...
Alhamdulillah..sudah mempunyai segulung Ijazah in Accountancy....
Masih berusaha untuk terus memajukan diri baik dari segi berkeluarga, kerjaya mahupun dalam ilmu Agama..
InsyaALLAH..



Semoga saya dan anda semua terus dilindungi oleh Allah dan menjadi hambaNya yang bertaqwa..Amin!!


***Last nite, Sementara nak tunggu tepat jam 12 am 180111,M&D and Aqil layan movie kt bilik TV..tgk citer KNOWING..Sekali tu, jam kt dinding dah melepasi ke angka 12 pon..tapi Daddy cam tak ingat je..SEDIH..sekali tu, Daddy wish gak wlaaupon Mommy cam dah merajuk n Aqil pelik je tgk drama sebabak...hihihihi...

Photobucket

Jan 17, 2011

January yang di nanti setiap tahun...

Setiap bulan akan ada celbrations n baru tahun ni saya perasan yg setiap tiga bulan pertama akan menyambutnya??
Upppsss..mau bankrap juga rasanya...
hahahah...
rasanya small celebration pn dah memadai asalkan tarikh itu sentiasa diingati dan di syukuri...Betul tak??

January yang di tunggu...
Hukhukhukhuk..batuk sekejap..
Sebenarnya..esok hari jadi Mommy...hehehe
Tapi kan..daddy selalu tak romantik!!huh!!menyampah...
1st year kawen hari tu Daddy ade gakla senyap-senyap masuk rumah mak (waktu tu mommy tido rumah mak) dengan 'sesuatu' di sembunyikan di belakang tangan nya..
Sebenarnya dah kantoi awal dah sebab Mommy ternampak 'sesuatu' dari pintu dapur..
Sampai je depan pintu, daddy pon bagi la..tiga biji Forero Rocher yg telah di gubah cantik (ala-ala org dpt time convocation) hikhikhik..lawak tol!!
Lagi satu kebenaran..
Daddy ni kalao kita nak satu-satu benda tu,kena cakap terus terang jgn kias-kias sbb dia takkan faham sampai sudah!!dan sebenarnya Mommy dah request  kt daddy (agak malu la jugak nk request sebenarnya abis tu dah daddy ni jenis sebegitu, terpaksa tebalkan muka jugak) nak 1 bouquet flowers n of course roses!!
sekali tu bukan roses yg sampai tapi tiga biji forerro rocher yg comel yg smpai..
ALASAN daddy: tak jumpa kedai bunga!!haduss la betulla daddy ni..
Tapi still takpe sbb ade gk effort nk appreciate birthday Mommy..


lagi satu kan..Daddy Aqil ni Gedix sket tau!!dia takkan wish depan-depan..dia akan SMS mommy birthday wishes even dalam satu bumbung yg sama..walaupun time tu kami hanya duduk bersebelahan dengan dipisahkan tingkap je..sadis kan...huhuhuhu
Ape nak buat..Daddy Aqil mmg sebegini sejak azali...

Birthday Mommy last year..
Tak dapat pape pon!!Sedih...dapat wish je..ntahla..time tu mogok gak..tapi amik masa nak faham husband yg telah dinikahi hampir dua tahun (waktu tu) perangai dan kesukaannya..
But..actually we got big combined celebrations at Po'Sen restaurant with our big family..with Red Theme..n daddy considered as celebrations on behalf of him jugak..hukss..kunun2 dia yg organized..walaupon!!


Ni birthday celebration 2010...Celebrate with kak teh (infront) this are all my beloved sis n mom!!
This year...2011..
Mommy tak harap papepon! cukup sekadar nak dengar birthday wishes dari Aqil tersayang (tapi hadiah tu mcm postpone tahun depan je) sbb aqil still cannot talk..huhuhu..capat sayang wish Mommy..hihii...
and as usual..Mommy harap daddy akan bagi Mommy sepotong kek secret recipes n sekuntum rose..hihihi..aci tak nak mintak macam tu??hukhukhuk..walaupon Daddy akn buat tak reti je mlm krg..In fact ntah-ntah dia lupa hari esok!huh!!takpe..redha dan berserah je la..
Photobucket

Jan 14, 2011

Diana Amir kembar saya?????

Sape yg tak kenal Diana Amir?
Hurmm.. she's now 1 of actress yg sedang meningkat naik skrg ni..kire Newcomer for Industri hiburan la..
Penah berlakon few malay dramas n Impian Ilyana juge!!

Ok stop sesi perkenalan dgn Diana Amir ni...
hihihih..
Tajuk cam gempak je kan..
Actually tgk macam saya je yg perasan lebih kan..
ahahah..sebenarnya tak pon!!In Fact saya cukup marah kalo ade orang cuba nak kaitkan saya dengan dia..
huhuhuhu...

Dulu kan...
Time saya tgh Study kt USM la...
Saya amik Accountancy..waktu 2nd year ade orientasi n saya one of fasi yg involve tuk alu-alukan freshies ni..
n Diana Amir quite top freshies jugakla sebab??
sebab dia cantik...ayu...comel..bertudung litup lagi tau..
pendek kata sebijik macam saya..(depa kata yer..saya tak kata!!)

Sekali tu ade event,pastu Dodi ni  (panggilan tuk Diana Amir ) get involve dlm tarian tradidsional..
pastu ade close frens saya kata
"weh budak tu mcam ko la!sebijik!!gaya dia ..liuk lentuk dia..sebijk mcam ko"
"isy!!tak sama langsung ok"
"takla..tgk dari bawah ni (n Dodi waktu tgh menari kt ats pentas) mmg kalo tak tau ko ade kt bawah, dh lama aku ingat ko yg menrai kt atas tu..."
pastu ramai lagi la yg kata benda yg serupa..senior2 pon sama..

Hurmmm saya pon terpikir..serupa sangat ke?saya rasa mcm tak!!
dah lelama tu..saya pon selalu terserempak dengan dia..saya pon noticed benda yg sama..
ade sikit persamaan..
sikitla..saya tak kata dari segi rupa..tapi dari segi gaya...

Saya dulu obsessed ngn Pink color..kalo bole baju,tudung,beg,kasut , gelang suma nak kaler pink!!Seriously Obsessed!!Saya pon tak faham kenapa saya begitu Obsessed..

Sekali tu...saya tgk Dodi ni pon sama..Obsessed ngn Pink gk!!haish kebetulan ke ape..selalu pakai tudung pink seluar pink..n mostly in Pink color..1 PERSAMAAN

Saya dulu..agak ranggi la..suka pakai gelang yg besar..jenis loose pny gelang n mcm1 kaler n Pink adalah kaler yg wajib!!

Sekali tu..dia pon sama gk la!!suka pakai gelang yg type cm yg saya suka..

Saya suka pakai kasut vincci..dia pon suka jugakk!!

Gaya saya pakai tudung pun sama dengan dia..hujung dua2 side akn pin kt bahu kiri dan kanan..mmg serupa la..

Dahla satu fakulti or satu School n kekadang terserempak, dia suka pandang saya dengan satu pandangan yg hormat pada senior yg look alike her..ahahahha..

Saya rasa dia pon tahu org dok kata yg dia mcm kembar saya...huhuhu...tapi saya buat tak reti jer...malas nak amik port!!sbb saya tak suka ade kembar..Ahahhaah..Boleh ke macam tu???

Banyak persamman tapi CONFIRM bukan saya yg tiru dia eh..lagi-lagi plak dia tu kan junior saya..mana mungkin saya ade hati nak tiru dia..tak kuasa ok!!Mungkin hanya kebetulan sahaja..




Photobucket

Lambatnya nak tunggu Aqil CAKAP...haduiiii...

Walaupun Aqil sudah berusia 17 bulan..tapi dia still tak boleh cakap lagi...
huhuhu..
haihh..perlu ke saya risau??ntahla..tapi saya memang dia jenis yg lambat cakap n cepat jalan kut..rsanya la..
ke ade faktor2 yg mempengaruhi percakapan dia??
contoh..M&D tak communicate dengan dia sangat that's y dia lambat cakap..
Iya ke??
hurm musykil gak ni...
kalo tak communicate sangat rasanya Mommy rajin je cakap dgn dia n layan dia cakap walaupon Mommy tak faham Aqil cakap tapi Aqil fully understand what Mommy say...

As of Now...
Aqil juz bole cakap.. Cat, dog, tak, nak, n few simple words..
I think tht's gud enough for a start..
kut..
h/ever last weekend, Mommy tried ajar Aqil sebut words yg juz ade 1 suku kata je..
contohnya...
Dad..Mom...No..Put...why...and others..
Alhamdulillah..semua tu dia dapat sebut...
tapi ikut mood gkla..kalo mood tak best, ado je la yg dapat...huhuhu...

Tapi luckily, dia sangat faham ape yg orang cakap..
Aqil..hug Mommy like this...(peluk dgn kuat)
dia pon peluk sekuat hati..
Aqil..Kiss Mommy...
hssss...dia hembus kat muka kita..
hahahha...Lawakla Aqil ni..

Ape2pun..cepat ke lambat ke asalkan Aqil bleh bercakap pon dah Alhamdulillah...
To my dearest son..Mommy Love u so Muchhh!!!Mmmuuuahhhhh...

gamabr di ambil after mommy balik keje n baru je dapat baju n seluar terua pakaikan kt aqil..nk tgk padan ke tak..Alhamdulillah..hensem anak Mommy ni!!shoe daddy yg beli n lain2 mmmy yg tlg belikan..
Daddy!!Jom Kite pg Zooo...
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget